Offerte aanvragen

Bij H&S Schildersbedrijf kunt u gemakkelijk en online een vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte aanvragen
Home » Houtrot ? Repareer-schilder-vervangen


Houtrot ? Repareer-schilder-vervangen

H-S Schildersbedrijf is geen vreemde als het aankomt op hout rot en het behandelen en opnieuw schilderen van kozijnen en deuren met houtrot. Hieronder geven wij uw wat meer informatie over hoe h-s schildersbedrijf  houtrot aanpakt.

Houtrot, hoe herken je het?

Houtrot is hout wat aan het rotten is,. Het ontstaat doordat hout lange tijd erg vochtig is. Een vochtpercentage van 20% is nodig om het hout te laten rotten. Vooral in de hoeken van het kozijn is het belangrijk dat uw schilderwerk goed is toegepast. H-s schildersbedrijf is blijvend aan het bijleren m.b.t. houtrot om uw schilderwerk perfect uit te voeren. Veelal zie je dat houtrot ontstaat waar water lange tijd het hout nat heeft gehouden, en bij een slechte dekking van het schilderwerk. Door te zorgen dat uw kozijnen goed in de verf zitten voorkomt u houtrot. Het bijhouden van het schilderwerk zorgt ervoor dat houtrot minder kans maakt..

Hoe behandelen wij uw houtrot?

H-S Schildersbedrijf behandelt uw houtrot via de onderstaande weg.

  • Wij verwijderen al het zachte/rotte hout zo ver en diep mogelijk.Wanneer het hout goed droog is, zullen we de uiteinden van het hout behandelen. Dit om schimmels en organismen te doden. Na dat alles is gedroogd zal het gerepareerde deel worden gecontroleerd, eventueel bijgewerkt worden en glad geschuurd worden. 
  • Vervolgens zullen wij het kozijn in de juiste grondverf zetten indien nodig 2 lagen en aflakken naar de door u gewenste kleur.
  • Daarna gaan we het hout repareren en vullen dit doet h-s schildersbedrijf met speciaal vulmiddel deze is gemaakt om niet te gaan scheuren of krimpen tijden het drogen of werken van het kozijn. Wij gebruiken middelen die toepasbaar is op hout, metaal en kunststof.
  • Hout dat te ver beschadigd is met houtrot moet vervangen worden.

Tip!

Zoals u kunt lezen is het aanpakken van houtrot een serieuze klus. H-S schildersbedrijf pakt houtrot dan ook goed aan om grotere problemen te voorkomen. Uw schilderwerk preventief en tijdig laten controleren en zelfs bijwerken zorgt ervoor dat u langer van uw schilderwerk geniet en uiteindelijk zorgt preventief bijwerken ook voor lagere uitgaves m.b.t.  uw schilderwerk.

H-S Schildersbedrijf komt vrijblijvend bij u een offerte opnemen om samen eventueel houtrot of beschadigingen te bekijken.

Heeft u vragen over houtrot,  binnen en/of buitenschilderwerk, glaszetten of behangen twijfel dan niet en neem contact op via 026-3613924 of via  https://hs-schildersbedrijf.nl/

"Aarzel niet contact met ons op te nemen, wij nemen graag de tijd voor al uw vragen."